Rintantintan Bunahilkka

virallinen nimi
Rintantintan Bunahilkka
kutsumanimi
Ruska
rekisterinumero
FI42189/16
tittelit
rotu
suomenlapinkoira
väri
riistanvärinen
syntynyt
24.07.20216
sukupuoli
narttu
isä
Fihtolas Agentti
emä
Heikunkeikun Säihkyvä Safiiri
kasvattaja
Riina Liukkonen, kennel Rintantintan
omistaja
Sonja Lehtovirta, kennel Matkatien
EH x 1, H x 4, PEK1 x 1
LTE +80p. laukausvarma
lonkat B/B, kyynärät 0/0, polvet 0/0, selkä LTV2 VA0 SP0
silmät: puutteellinen kyynelkanavan aukko todettu (molemmissa silmissä), ICAA kammiokulman poikkeavuus: kohtalainen, muilta osin terveet (09/2021)

prcd-PRA: Terve (vanhempien perustella), Pompen: Terve, DM: Kantaja
Ruska KoiraNET jalostustietojärjestelmässä | Ruska Lappalaiskoiragalleriassa
tulokset: näyttelyt luonnetesti petotesti

Ruska on toimelias ja aina valmis rakastamaan kaikkia, niin ihmisiä kuin koiria. Kotioloissa Ruska osaa hienosti rauhoittua, kun mitään ei tapahdu, mutta kun tapahtuu niin se on kyllä täysillä mukana.

Ruskan kanssa on ilo tehdä, kun se on aina täysillä mukana. Mielestäni Ruska on nopea oppimaan uutta, ja kestää myös toistoja hyvin. Ruska käyttää mielellään nenäänsä ja se löytääkin mitä ihmeellisimpiä asioita sen avulla. Ruskan yksi miellyttävimmistä puolista on sen hiljaisuus, lapinkoiraksi. Se ei turhia hauku, eikä muutenkaan pidä ylimääräistä ääntä. Vahtiessaan Ruska saattaa haukkua, mutta se nyt on ihan suotavaakin.

Tällä hetkellä Ruskan kanssa kouluttamisessa pääpaino on tottelevaisuuskoulutuksessa (toko, rally-toko) sekä näyttelypuuhissa. Myös nenähommia olemme ottaneet mukaan harrastuskuvioihin, juurikin Ruskan suuren innon käyttää nenäänsä johdosta. Nenätyöskentelystä Ruska palkkaantuukin jo itse tekemisestä runsaasti. Ruska on nopea oppimaan, sekä suhteellisen ohjaaja pehmeä koulutettava.