Matkatien Ajatusmyssy

virallinen nimi
Matkatien Ajatusmyssy
kutsuma nimi
Myssy
rekisterinumero
FI29148/20
tittelit
rotu
suomenlapinkoira
väri
musta vaalein merkein
syntynyt
17.4.2020
sukupuoli
narttu
isä
Hengenheimon Alkuräjähdys
emä
Rintantintan Bunahilkka
kasvattaja
Sonja Lehtovirta, kennel Matkatien
omistaja
Sonja Lehtovirta, kennel Matkatien

EH x 1, ROP-pentu x 1, KP x 1, PPEK3 x 2

silmät terveet (08/2021), sydän ei sivuääntä/oireeton
prcd-PRA: terve, Pompen: Terve, DM: terve/kantaja

Myssy KoiraNET jalostustietojärjestelmässä | Myssy Lappalaiskoiragalleriassa
tulokset: näyttelyt

Myssy on kaikki rakastava persoona. Myssyssä on vielä jonkin verran jäljellä sellaista pientä pentumaisuutta, mutta kyllä siitä on alkanut kasvaa jo iso tyttö. Kutsun Myssyä välillä omaksi ’henkiseksi varjokseni’. Usein tuntuu, että siellä missä minä olen, siellä on myös Myssy. Myssy ei kuitenkaan koskaan ole tiellä, vaan jos asetun johonkin, Myssy tulee paikalle.

Myssyllä on mielestäni mukava motivaatio tehdä ihmisen kanssa. Se kestää toistoja, etenkin onnistuessaan. Jos epäonnistumiset seuraavat toisiaan, sen huomaa kyllä koirasta. Myssy on emänsä tapaan ohjaaja pehmeä ja reagoi omiin mielentiloihini vahvasti. Myssy kuitenkin on aina valmiina lähtemään mihin vain. Se motivoituu parhaiten ruoasta, mutta palkkaukseen olemme alkaneet opetella myös lelua, koska omalla pihalla Myssy intoutuu kovasti myös leikkimään.

Myssyn kanssa pääpaino on rally-tokossa, mutta käymme ajoittain myös näyttelyissä. Rakenteeltaan Myssy on vielä kesken, se saa vielä rauhassa kerätä hieman lisää, iän tuomaa massaa. Sen turkki on kuitenkin varsin huoleton – siihen ei ylimääräiset jää lenkillä kiinni ja se lähtee niin kuin turkin kuuluukin, muutaman kerran vuodessa, ja sitä on omaan makuuni myös ihan sopivasti, kun se on parhaimmillaan.