matkatien

SUOMENLAPINKOIRAT & LAPINPOROKOIRAT

Ruskan näyttelyarvostelut

Takaisin Ruskan omalle sivulle

avoinluokka

07.07.2019 TUUSULA, Tuusula Summer show, tuomari: Sara Nordin, Ruotsi
AVO-H
valitettavasti arvostelu on kirjoitettu ruotsiksi ja sen verran epäselvällä käsialla, että sen kopiointi tähän ei onnistu.

07.10.2018 JÄMSÄ/HIMOS, Lappalaiskoirien erikoirsnäyttely, tuomari: Erja Nummi 
AVO-EH 
Oikea tyyppi ja mittasuhteet. Hieman kevytpiirteinen pää, jossa kuono-osa voisi olla voimakkaampi. Riittävä rungontilavuus. Hyvä selkä. Niukka eturinta ja kovin lyhyt rintalasta, jättää lanneosan pitkäksi. Tasapainoiset kulmaukset. Alaskiinnittynyt, tänään niukkahapsuinen häntä. Hieman luisu lantio vie tehon takaliikkeestä. Tänään kovin niukassa turkissa.

nuortenluokka

01.05.2018 LAHTI, Lahden ryhmänäyttely, tuomari: Mari Pajaskoski 
NUO-H 
1v9kk keskikokoinen, hieman kevyt luustoinen, aavistuksen pitkärunkoinen, hyvä kallon vahvuus ja leveys, kookkaat korvat, hännässä J-koukku, riittävästi kulmautunut edestä ja takaa, liikkuu riittävällä askelpituudella mutta kovin kinner ahtaasti takaa ja vielä löysästi edestä, alaleuka voisi olla hieman vahvempi, seistessä ulkokierteiset takaraajat, miellyttävä luonne.

25.03.2018 SIILINJÄRVI, Lappalaiskoirien erikoisnäyttely, tuomari: Unto Timonen 
NUO-H 
Hyvän kokoinen nuori narttu, hyvä piirteinen pää, hyvin kulmautunut etuosa, riittävä raajaluusto, hyvä rungonmuoto, hyvä kinnerkulma, liikkuu pihdissä ja voimattomasti takaa.

juniorluokka

07.05.2017 SIPOO, Sipoon ryhmänäyttely, tuomari: Marja Talvitie 
JUN-H 
Hieman tuhdissa kunnossa esitetty. Kokoonsa nähden kevytluustoinen tyttö. Otsapenger voisi olla selvempi. Hieman kookkaat korvat. Kovin löysät kyynärpäät. Hieman lyhyt ja laskeva lantio, erinomainen karvanlaatu. Liikkuu kovin kinnerahtaasti takaa, löysästi ja kierien edestä. Vielä lieväyläpurenta.

pentuluokka

15.01.2017 HELSINKI, Kaapelitehtaan pentunäyttely, tuomari: Jetta Tschokkinen 
PEK1 
5kk, oikean kokoinen, oikeat nartun mittasuhteet. Riittävän vahva pää. Hieman pehmeät korvat vielä. Riittävän kaula. Ikään nähden hyvä runko ja eturinta. Tyypilliset kulmaukset, oikein kannettu häntä. Vielä takaa kinnerahdas liikkeessä ja seistessä. Tarvitsee vielä aikaa ja harjoitusta.