Kasvatus

Olen Sonja Lehtovirta ja asun perheeni kanssa Helsingissä. Karvaisten perheenjäsentemme lisäksi perheeseen kuuluu aviomieheni Joonas ja lapsemme Pyry ja Otso. Meillä koirat saavatkin tottua monenlaiseen menoon ja perinteisiin elämän ääniin.

Koirat ovat kuuluneet mielenkiinnon kohteisiini niin pitkään kuin muistan. Melkeinpä yhtä pitkään suomenlapinkoira on edustanut minulle sitä rotua numero yksi. Suomenlapinkoirassa arvostankin sen monipuolista luonnetta, jota aion myös omassa kasvattamisessa vaalia yhdessä terveyden sekä rodunomaisen ulkomuodon kanssa. Kasvattajakurssin suoritin keväällä 2012 ja saman vuoden lopussa minulle myönnettiin kennelnimi Matkatien.

Soma oli minulle se pienen tytön unelma omasta pörröisestä lapinkoirasta. Samalla Soma oli myös se sinetti rakkauteeni rotua kohtaan. Soma oli minulle ensimmäinen lapinkoira, ja pitkä haave seuraavasta lapinkoirasta toteutuikin pidemmän ajan päästä, syksyllä 2016 kun Ruska asteli osaksi meidän laumaamme.
Ennen Somaa koiraharrastukseeni kerkesi kuitenkin vaikuttamaan paljon eri koirayksilöitä mm. junior handlerin kautta. Tärkeimpinä yksilöinä ja suurimpina vaikuttajina toimivat kuitenkin isäni shetlanninlammaskoira Nalle (Marian Yökyöpeli) sekä äitini luona asunut hovawart Jere (Yesteryear’s Capo Di Capo).